m1
sky
provoet

Tips

 

Voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep, maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want , hoe vreemd het ook mag kinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet gelijk de sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

 

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen.

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

• Druk door slecht passende schoenen

• Het verkeerd (te kort) knippen van de nagels

• Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang. Knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

 

Laat kloven behandelen

Kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen;

• 1x per week vijlen op een droge huid (1 richting op)

• Iedere avond uw voeten insmeren met crème

Overigens: als er echt een kloof dreigt, laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn.

 

Verhelp eeltranden aan de hiel

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een open hiel loopt. Hierdoor “hangt” de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel!!

De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij de behandeling blijkt het slechts een dunnen eeltlaag te zijn.

Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goed schoenen!!!!

 

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60 graden

 

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en voet problemen!